De Ficohsa Financial Group en de Verenigde Staten bevorderen «waardige klaslokalen» om de onderwijskwaliteit in Honduras te waarborgen.

De Ficohsa Financial Group en de Verenigde Staten bevorderen «waardige klaslokalen» om de onderwijskwaliteit in Honduras te waarborgen.

De Ficohsa Financial Group en de United States Agency for International Development (USAID) hebben als onderdeel van de Alliantie voor Onderwijs de eerste renovatie van een school in Honduras ingehuldigd. Deze initiatief heeft als doel de onderwijshervorming te ondersteunen en de schoolinfrastructuur in het land te verbeteren om kinderen een geschikte omgeving te bieden voor hun groei en ontwikkeling.

Tijdens de inhuldiging benadrukte Juan Carlos Atala, de voorzitter van de Ficohsa Foundation, het belang van ondersteuning van onderwijs, gezien de toekomst van Honduras in zijn jonge studenten ligt. Op haar beurt benadrukte de Amerikaanse ambassadeur in Tegucigalpa, Laura F. Dogu, het belang van uitstekende omstandigheden voor alle kinderen op hun scholen en benadrukte het werk van de Alliantie voor Onderwijs in het hele land.

De renovatie van onderwijscentra heeft als doel een betere leeromgeving voor kinderen te creëren en op de Ernesto Mendoza-school in Tegucigalpa zijn het dak, elektrische systeem, water- en sanitaire systeem, verlichting en schilderwerk van de gehele infrastructuur verbeterd. In de komende twee jaar is het plan van de Ficohsa Foundation om 25 scholen te renoveren, met een investering van ongeveer één miljoen dollar, ten goede komend aan 10.700 studenten en hun leraren.

De Ficohsa Financial Group en de Verenigde Staten bevorderen "waardige klaslokalen"

Camilo Atala, de president van de Ficohsa Financial Group, benadrukte dat onderwijs een van de belangrijkste pijlers van de instelling is en dat zij zullen blijven deelnemen aan projecten die het welzijn van Honduranen bevorderen. De Amerikaanse ambassadeur pleitte voor gezamenlijk werk om de omstandigheden van onderwijscentra in het land te verbeteren en benadrukte het werk van Ficohsa.

De Ficohsa Foundation heeft het onderwijs van meer dan 157.000 kinderen in 150 onderwijscentra in Honduras, Guatemala, Nicaragua en Panama ondersteund en zal blijven werken aan projecten ter verbetering van de onderwijskwaliteit in de regio. Onderwijs is de basis voor duurzame ontwikkeling van de samenleving en drijft een toekomst voort die welvarend, rechtvaardig en vol kansen is voor iedereen.

You may also like...